Behandelingen lichaam
Intieme zones
Het kan behoorlijk vervelend zijn als je onzekerheid of ongemak ervaart met betrekking tot je intieme zone. Dit is immers een delicaat onderwerp, maar uiterst belangrijk. Seksualiteit speelt een cruciale rol in ons leven en heeft vaak invloed op relaties. Het gevoel van seksuele aantrekkelijkheid is van groot belang voor ons algemene welzijn. Of je nu cosmetische veranderingen overweegt of fysieke klachten ervaart, we begrijpen dat dit een gevoelig onderwerp is. Daarom creëren we een veilige omgeving waarin je vrijuit je verhaal kunt delen.
Vanuit mijn jarenlange ervaring als huisarts erken ik dat een behandeling van de intieme zone een zeer persoonlijk proces is. Ik luister aandachtig naar jouw wensen. Afhankelijk van je specifieke behoeften, kan ik één of meerdere behandelingen adviseren.
Net als elk ander deel van ons lichaam ondergaan onze intieme delen verouderingsprocessen, wat volkomen normaal is. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt de huid dunner en treedt volumeverlies op, ook in en rond de vagina. Dit kan leiden tot verlies van volume in de labia majora (buitenste schaamlippen), labia minora (binnenste schaamlippen) en de mons pubis (venusheuvel), resulterend in een gerimpelde huid. Dit is een natuurlijk proces. De huid en de slijmvliezen worden droger, en zijn meer vatbaar voor wondjes. De huid verkleurt donderder.
Het krijgen van een kind is een prachtige ervaring, maar na een vaginale geboorte kunnen er ongemakken ontstaan. Met behulp van niet-chirurgische esthetische behandelingen kunnen zowel de buiten- als binnenkant van de vagina verbeterd worden.
Dr. Liesbet Diliën biedt een gamma aan niet-chirurgische behandelingen aan waaronder TCA peelings, fillerbehandelingen, PRP, verzachten van littekenweefsel.
De behandelingen worden in alle discretie en steeds onder lokale verdoving uitgevoerd.
Belang van het "taboe" te doorbreken.
De cijfers liegen er niet om. In de literatuur vinden we dat vaginale atrofie (veroudering) een veel voorkomende aandoening is bij peri- en post-menopauzale vrouwen. Tot 45% (!) van de postmenopauzale vrouwen ervaren ongemak en aanhoudende genitale pijn bij het vrijen (=dyspareunie). De meest voorkomende oorzaak van chronische oppervlakkige dyspareunie is pijn aan de vagina. De pijn wordt geactiveerd door aanraking, druk en vaginale penetratie. Deze pijn kan leiden tot angststoornissen, en dat heeft dan weer een negatieve impact op de geestelijke gezondheid van deze vrouwen en uiteindelijk op hun relatie. Het taboe doorbreken is dus zeker gerechtvaardigd.