Skip to main content

Blog

Vroeg begonnen is half gewonnen. Ook in de esthetische geneeskunde?

In de esthetische geneeskunde, waar tijd zowel vriend als vijand is, koester ik sterk het gezegde: "Een vroege start is halve winst" Vanaf de prille leeftijd van 25-30 jaar vertonen de eerste tekenen van veroudering zich, vaak als subtiele signalen die we geneigd zijn te negeren. Maar is het werkelijk te vroeg om esthetische interventies te overwegen? Mijn ervaring in de praktijk en de ontwikkeling die ik zie bij mijn patiënten suggereren iets anders.

De oudere generatie wacht meestal tot de tekenen van veroudering onmiskenbaar aanwezig zijn vooraleer aan esthetische ingrepen te denken. Echter, de millennial-generatie, geboren tussen 1980 en 2000, omarmt een nieuwe aanpak. Opgegroeid in een digitale wereld, waar het beeld dat we uitdragen vaak net zo belangrijk is als onze realiteit, zijn zij meer geneigd tot preventieve maatregelen. Als ambitieuze individuen die de waarde van een gebalanceerd leven begrijpen, zijn millennials vooruitstrevend, ook in hun benadering van huidverzorging.

"the best wrinkles are the ones you will never get"

Vroeg begonnen is half gewonnen? Ook in de esthetische geneeskunde?
Vroeg begonnen is half gewonnen? Ook in de esthetische geneeskunde?

Preventie als basis

Een effectieve strategie tegen huidveroudering begint met preventie. Millennials zijn zich vaak bewust van de schadelijke effecten van zonlicht en een ongezonde levensstijl. Zij nemen daarom voorzorgsmaatregelen: dagelijks gebruik van SPF50, beperking van blootstelling aan de zon, kritisch kijken naar de noodzaak van zonnebanken, bewegen, water drinken, alcohol en suikers beperken,.... Daarnaast omarmen ze cosmeceuticals - huidverzorgingsproducten met actieve, therapeutische ingrediënten die verder gaan dan traditionele cosmetica, afgestemd op specifieke huidbehoeften.

Het belang van natuurlijke resultaten en focus op behoud en regeneratie

In mijn praktijk streef ik ernaar niet alleen te reageren op huidveroudering, maar het ook te voorkomen. Door vroeg te beginnen met subtiele, natuurlijke ingrepen, kunnen we helpen jeugdigheid te behouden en het verschijnen van tekenen van veroudering uit te stellen. Dit gaat niet over plotselinge transformaties, maar over geleidelijk en zorgvuldig behoud van natuurlijke schoonheid. Behandelingen gericht op het behoud van collageen en elasticiteit spelen hierbij een cruciale rol, omdat deze componenten essentieel zijn voor een veerkrachtige, jeugdige huid.

Persoonlijke verhalen en consistentie

De verhalen van mensen die op jonge leeftijd zijn begonnen met preventieve behandelingen, spreken boekdelen. Het zijn verhalen van consistentie, onderhoud en een langetermijnvisie op schoonheid die inspireren. Het voorkomen van veroudering is een voortdurend proces dat aandacht en zorg vereist.

Het belang van professioneel advies, zelfacceptatie en diversiteit

Ik moedig iedereen aan professioneel advies te zoeken voordat ze besluiten tot esthetische behandelingen. Een persoonlijk behandelplan is van onschatbare waarde. Dit proces gaat niet alleen over het behalen van resultaten, maar ook over het navigeren van uw esthetische reis met vertrouwen en kennis.

Terwijl we streven naar het behoud van onze jeugdige uitstraling, moeten we ook de schoonheid van diversiteit en het natuurlijke verouderingsproces omarmen. Zelfacceptatie en een persoonlijke benadering van esthetische behandelingen zijn cruciaal. Schoonheid komt in vele vormen en het vieren van deze diversiteit maakt ons allen uniek prachtig.

Vroeg begonnen is half gewonnen? Ook in de esthetische geneeskunde?

Love for yourself,
for your uniqueness

Huidverzorging Hasselt
Huidverjonging Hasselt

Subscribe to our newsletter

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bring out
the true you

Logo Liesbet Diliën
Harmoniestraat 35
3500 Hasselt
  • +32 (0) 495 30 35 34
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.