Skip to main content

Blog

Pijnvrij bewegen bij artrose: innovatieve behandelingen met PRP en hyaluronzuur.

Artrose is een veelvoorkomende aandoening die gepaard gaat met pijn, stijfheid en verminderde mobiliteit in de gewrichten. Hoewel er geen genezing voor artrose is, zijn er verschillende behandelingen beschikbaar om de symptomen te verlichten en jouw levenskwaliteit te verbeteren. Twee veelbelovende behandelingen die steeds meer aandacht krijgen in de medische wereld zijn plaatjesrijk plasma (PRP) en hyaluronzuur.

Wat is Artrose?

Artrose is een degeneratieve gewrichtsaandoening die optreedt wanneer het kraakbeen in de gewrichten begint af te breken. Dit leidt tot pijn, ontsteking, een stijf gevoel in het gewricht vooral bij het opstaan en beperkte bewegingsvrijheid. Dit kan jouw dagelijkse activiteiten aanzienlijk beïnvloeden. Artrose ontstaat meestal in de heup, knie of duim. Hoewel het vaak wordt geassocieerd met veroudering, kan artrose ook het gevolg zijn van overmatig gebruik van gewrichten, letsels of genetische factoren. Bewegen helpt tegen de pijn. Pijnstillers kunnen klachten minder maken. In een verder gevorderd stadium kunnen infiltraties met PRP en hyaluronzuur helpend zijn. In de laatste fase van de aandoening wordt het gewricht soms heelkundig vervangen door een prothese.

Pijnvrij bewegen bij artrose: innovatieve behandelingen met PRP en hyaluronzuur.
Pijnvrij bewegen bij artrose: innovatieve behandelingen met PRP en hyaluronzuur.

Plaatjesrijk Plasma (PRP)

PRP is een opkomende therapie die gebruikmaakt van de natuurlijke genezingsmechanismen van het lichaam om beschadigde weefsels te herstellen. Bij PRP-behandeling wordt jouw bloed afgenomen en gecentrifugeerd om de concentratie van bloedplaatjes te verhogen. Deze bloedplaatjes bevatten groeifactoren en andere bioactieve stoffen die de genezing en regeneratie van weefsels kunnen bevorderen. Wanneer het geconcentreerde PRP rechtstreeks in het beschadigde gewricht wordt geïnjecteerd, kan het ontsteking verminderen, de pijn verlichten en het herstelproces stimuleren.

Hyaluronzuurinjecties

Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die van nature in het gewrichtsvocht voorkomt en helpt bij het smeren en dempen van de gewrichten. Bij artrose kan de hoeveelheid hyaluronzuur in het gewricht afnemen, waardoor wrijving en irritatie toenemen. Hyaluronzuurinjecties worden rechtstreeks in het aangetaste gewricht geïnjecteerd om het natuurlijke niveau van hyaluronzuur te herstellen. Dit kan helpen bij het verbeteren van de gewrichtsfunctie, het verminderen van pijn en het vergroten van de mobiliteit.

Combinatiebehandeling

Ik kies ervoor om PRP en hyaluronzuur in 1 injectie te combineren omwille van hun synergistisch effect in de behandeling van artrose. Door de effecten van beide therapieën te benutten, kan je mogelijk snellere en langdurigere verlichting van de symptomen ervaren. En op die manier kan je vrijer bewegen, wat op zich ook weer het herstel bevordert! Win-Win!

Conclusie

Hoewel artrose een slopende aandoening kan zijn, bieden behandelingen zoals plaatjesrijk plasma (PRP) en hyaluronzuurinjecties hoop voor patiënten die lijden aan gewrichtspijn en beperkte mobiliteit. Door gebruik te maken van de nieuwste ontwikkelingen in regeneratieve geneeskunde, kunnen deze therapieën het herstel bevorderen en de levenskwaliteit verbeteren voor artrose patiënten.

Als je meer wilt weten of jij in aamerking komt voor deze behandelingen, maak dan vrijblijvend een afspraak.

Pijnvrij bewegen bij artrose: innovatieve behandelingen met PRP en hyaluronzuur.

Love for yourself,
for your uniqueness

Huidverzorging Hasselt
Huidverjonging Hasselt

Subscribe to our newsletter

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bring out
the true you

Logo Liesbet Diliën
Harmoniestraat 35
3500 Hasselt
  • +32 (0) 495 30 35 34
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.