Skip to main content

Blog

De 7-point Shape en de 9-point Shape, de "niet-chirurgische facelift".

Steeds meer mensen zijn enthousiast over een prikje botox, een spuitje hyaluronzuur of een kleine cosmetische ingreep. We willen er allemaal graag beter uitzien na een mini make-over, maar het resultaat moet natuurlijk en dichtbij jezelf blijven. Soms zie je op tv bekende gezichten waarbij het resultaat niet meer zo natuurgetrouw is. Dat kan anders! Door op strategische plekken, de juiste hoeveelheid en de juiste soort filler te gebruiken, bekom je een natuurlijk resultaat.

Veroudering is meer dan die ene rimpel op je voorhoofd. Het is een langzame verandering van je uitstraling, waardoor je bijvoorbeeld vermoeider of bozer gaat kijken dan je je voelt. Dat komt doordat je met de jaren volume verliest in je gezicht. Zo neemt er beetje bij beetje bot, vet en spier af – dingen die voorheen je huid op spanning hielden. De huid zelf wordt ook lakser, doordat hij onder andere elasticiteit en stevigheid verliest. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat je gezicht langzaam uitzakt, de "driehoek van de jeugd" keert zich om. En wordt dan soms de "pyramide van de veroudering" genoemd.

In de onderste helft van je gezicht leidt veroudering tot onder andere een verslapping van de kaaklijn. Het gevolg: de beruchte ‘hamsterwangen’ met verlies van contour bij de kin- en kaaklijn. Nu lijkt het misschien verleidelijk om een filler bij de kaaklijn in te spuiten totdat de huid daar strak gespannen is, maar daarmee sla je eigenlijk de plank mis. Het verzakken van je gezicht begint namelijk veel hoger, ter hoogte van de jukbeenderen. Voor een natuurlijk resultaat is het belangrijk dat je dicht bij de oorspronkelijke vorm van je gezicht blijft, en dat vergt een holistische aanpak.

De 7-point-shape en de 9-point-shape,  de "niet-chrirurgische facelift" .
De 7-point-shape en de 9-point-shape,  de "niet-chrirurgische facelift" .

Een facelift zonder operatie

De 7-point Shape en de 9-point Shape methode zijn een perfect voorbeeld van een holistische behandeling. Met deze behandeling kun je de onderste helft van je gezicht liften en verfrissen, zonder dat rimpel voor rimpel volgespoten wordt met fillers. Dat is namelijk helemaal niet nodig. Door op zeven of negen sleutelpunten in je volledige gezicht te focussen, kun je gericht tekenen van veroudering aanpakken.

De punten in detail besproken

De eerste twee essentiële punten zitten rondom het jukbeen. Dit is namelijk de kapstok van je gezicht. Een filler daar tilt je gehele lower face omhoog en vermindert zo de hoeveelheid filler die nodig is bij je kin en kaak. De overige punten zitten rondom de kaaklijn en de kin, want ook daar is volume met de jaren verloren gegaan.
Omdat een mannelijke kaak en kin rechthoekiger en breder is dan die van een vrouw, worden bij een man 2 extra punten behandeld.
Door de fillers over je gezicht te verdelen zorg je voor een subtiele lift, wat bijdraagt aan een natuurlijk en fris eindresultaat. Daar zijn misschien wel meerdere kleine prikjes voor nodig. Maar geen stress: in elke prik zit een verdoving waardoor je zo min mogelijk ongemak ervaart bij de behandeling.

De perfecte filler mix.

Naast de injectiemethode is ook het gebruiken van de juiste filler essentieel voor een natuurlijk eindresultaat. Allereerst is het belangrijk dat de veiligheid en kwaliteit van de filler goed is onderzocht. Ik gebruik in mijn praktijk enkel fillers van topkwaliteit met het CE keurmerk.

De juiste filler op de juiste plaats.

Maar niet alleen de kwaliteit is belangrijk. Uiteindelijk is je gezicht een symfonie van verschillende texturen. Het liefst wil je dat de fillers dit natuurlijke samenspel nabootsen. 
Zo wil je op je kaaklijn het liefst een filler met een stevige consistentie, die een scherp gedefinieerde rand kan creëren. Bij je neuslippenplooi wil je weer een zachtere filler, die meebeweegt met je glimlach. Voor de 7-point Shape en de 9-point Shape worden verschillende fillers gebruikt, die ieder passen bij een verschillend sleutelpunt.
De combinatie van deze holistische methode en de verschillende soorten fillers maakt dat deze injectietechniek optimaal bijdraagt aan je natuurlijke schoonheid!

De 7-point-shape en de 9-point-shape,  de "niet-chrirurgische facelift" .

"Het precieze prijskaartje van deze behandeling wordt voor een groot deel bepaald door de hoeveelheid filler die nodig is. En dat verschilt natuurlijk heel erg van persoon tot persoon. De behandeling is altijd een stuk goedkoper en minder invasief dan een volle operatieve facelift. Ook geniet je tot wel twee jaar van het eindresultaat, afhankelijk van de gekozen behandeling. Uiteindelijk lost een filler geleidelijk op, maar door af en toe langs te komen voor een touch up kun je jaren genieten van je filler facelift."

Love for yourself,
for your uniqueness

Huidverzorging Hasselt
Huidverjonging Hasselt

Subscribe to our newsletter

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bring out
the true you

Logo Liesbet Diliën
Harmoniestraat 35
3500 Hasselt
  • +32 (0) 495 30 35 34
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.